Sofos

O nas

Naše prednosti so

Smo predani svoji viziji ter poslanstvu.

Prepletamo družboslovni in tehnični način razmišljanja.

Pri delu uporabljamo najnovejše pristope in modele.

Za naročnike oblikujemo ekskluzivne projekte.

Kdo smo

Sodelavci Sofosa smo se kalili v številnih slovenskih in mednarodnih podjetjih ter organizacijah. Naša posebnost je, da izhajamo iz različnih strok ter poznavanja različnih okolij, kar nam omogoča, da združujemo inženirski in družboslovni načina razmišljanja ter tako ustvarjamo drugačne poglede in rešitve.

Svoje čute ostrimo s tesnim sodelovanjem, povezovanjem ter nenehnim izobraževanjem. Energijo vlagamo v razvoj talentov in strasti posameznikov, timov in organizacij ter jim pomagamo rasti.

Za naročnika pripravimo ekskluzivno vsebino ter ekskluzivno ekipo sodelavcev glede na njihove potrebe in pričakovanja.

Vizija

Ustvarjamo dobro energijo za trajnostno kakovost so-bivanja.

Poslanstvo

Odkrivamo, povezujemo in razvijamo TALENTE ter STRASTI posameznikov, timov in organizacij.

Naši stalni sodelavci

Danijela Brečko

dr. Danijela Brečko,

ustanoviteljica in izvršna direktorica

Jani Dobnik

Jani Dobnik,

poslovni sekretar

Simona Painkret

Simona Painkret,

asistentka vodje projektov

Kontaktni podatki

Naslov

SOFOS, Inštitut za upravljanje znanja in razvoj talentov
Cesta na Brdo 139,
1000 Ljubljana

Telefonska številka

T:+386(0)1 2568434
M:+386(0)41 798655

Spletna stran

www.sofos.si

Beseda ustanoviteljice

Inštitut SOFOS sem ustanovila leta 2000 z namenom raziskovanja področja kulture znanja in izobraževanja. Kot registrirana mlada raziskovalka sem se lotila številnih raziskav, kjer sem znanstveno preučevala sodobne družbene pojave kot so: Medgeneracijsko komuniciranje in sodelovanje, Vloga učenja pri razvoju kariere, Različne vloge kadrovskih managerjev, Vlaganje v izobraževanje in uspešnost organizacije, Fenomen organizacijske energije… in druge. S pomočjo raziskovalnega opusa sem prodirala v globine upravljanja znanja in učenja.

Doktorirala sem na Filozofski fakulteti v Ljubljani z delom Načrtovanje kariere kot dialog med organizacijo in posameznikom. Predhodno sem si na isti fakulteti pridobila znanstveni magisterij s področja osebnega razvoja odraslih z delom: Kako se odrasli spreminjamo. Poslovna znanja sem si pridobivala v sklopu dodatnih izobraževanj, kot je 7 tedenski program General Management Program, ki sem ga zaključila na IECD Poslovni šoli Bled z delom: Tržni model revije Andragoška spoznanja. Svoje znanje redno izpopolnjujem različnih izobraževalnih institucijah doma in v svetu (EUMA Europe, Kirckpatrick Ltd, MCE – Management Centre Europe, IECD Poslovna šola Bled, Humus, Združenje Manager Slovenij, Andragoški center Slovenije, Coaching Akademija, Slovensko coaching združenje, Društvo moderatorjev Slovenije…)

Svoja dognanja rada zapišem in tako je nastalo že preko 200 znanstvenih in strokovnih člankov za slovenske in tuje strokovne revije. Med domačimi revijami izsledke raziskav objavljam v reviji HR&M, časniku Finance, Dnevniku, Delu kot tudi na strokovnih konferencah (HR&M konferenca, Slovenska konferenca o kakovosti, Slovenski kadrovski kongres…). Objavila sem tudi več strokovnih knjig in priročnikov; Kako se odrasli spreminjamo, Sklenimo posel z vladarji znanja, 40 sodobnih učnih metod, Načrtovanje kariere kot dialog med organizacijo in posameznikom, Vodenje letnega razgovora – priročnik za zaposlene, Obogatimo socialni kapital,…(ORCID ID : https://orcid.org/0000-0003-0221-606X)

Več kot 25 let delujem v praksi poslovnega izobraževanja in svetovanja, kjer še posebej rada posegam po novih izzivih in tako raziskujem tudi svoje potenciale. Pri delu uporabljam sodobne pristope v duhu paradigme »lean« in delam po načelu »zero waste economy« ter čim manjšega ogljičnega odtisa. Zato pa v delo vložim toliko več osebne energije in strasti.

Moj življenjski slogan je: Povežimo talente in strasti! Sem članica Združenja manager in članica upravnega odbora Sekcije managerk. Delujem v Slovenskem coaching združenju, kjer opravljam vlogo podpredsednice ter v Združenju EMCC Slovenije, kjer opravljam vlogo predsednice. Sem tudi EIA – EMCC akreditirana senior practitioner coachinja in mentorica.

Klic po dobrodelnosti pa z velikim žarom v očeh izpolnjujem v Lions klubu Forum Ljubljana.

Danijela