Sofos

Politika varovanja zasebnosti

V Inštitutu SOFOS spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene preko obrazca za naročilo informativne ponudbe, obrazca za prijavo na obveščanje, uporabe brezplačnih samoevalvackijskih vprašalnikov, obrazca za prijavo na posamezni dogodek in podatke, pridobljene na podlagi vašega soglasja, skrbno varovali.

Namen obdelave osebnih podatkov
Sofos osebne podatke uporablja za:
– obveščanje o raziskavah, rezultatih raziskav
– obveščanje o izobraževalnih dogodkih, katerih organizator ali partner je Sofos
– obveščanje o publikacijah, katerih izdajatelj, soizdajatelj ali avtor je Sofos

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam
Sofos osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen pogodbenim partnerjem (npr. računovodskim in IT servisom, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo), pogodbenim partnerjem s katerimi sodelujemo pri organizacijiv dogodkov, in zagotavljajo vsaj enak nivo varstva osebnih podatkov kot Sofos.

Pridobljeni osebni podatki se hranijo v Sofosovi bazi podatkov ter v storitvi za pošiljanje e-pošte MailChimp. Dostop do podatkov v MailChimp storitvi je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom in lahko do njih dostopajo samo zaposleni.

Ponudniki omenjenih storitev spoštujejo zahteve Zasebnostnega ščita EU-ZDA ter si prizadevajo za najvišjo varnost hranjenih podatkov z različnimi fizičnimi, tehničnimi in organizacijski ukrepi, kot so šifriranje spletnih povezav, preprečevanje dostopa nepooblaščenim osebam, uporaba varnih gesel in preprečevanje vdorov. Storitev MailChimp spremlja uspešnost dostave poslanih e-sporočil z zbiranjem podatkov o odprtih sporočilih, klikih na povezave, e-poštnih odjemalcih in brskalnikih, približni lokaciji, IP-naslovu, prijavah in odjavah ter neuspešni dostavi e-sporočila.

Zahteva po spremembi osebnih podatkov
Zahtevo po dostopu do osebnih podatkov, popravku, izbrisu, omejitvi obdelave, prenosu podatkov ali pa ugovor o obdelavi, se lahko kadarkoli naslovi na elektronski naslov info@sofos.si. Zahteva bo obravnavana v razumnem roku treh dni.

Osebni podatki, pridobljeni s strani tretjih oseb
Sofos ne odgovarja za prakse, ki jih uporabljajo spletna strani tretjih oseb, do katerih lahko dostopate preko povezav na spletni strani Sofos oziroma preko katerih lahko dostopate do spletne strani Sofos vključno z informacijami ali vsebino, ki jo vsebujejo. V primeru, da uporabite povezavo na spletni strani Sofos, preko katere ste preusmerjeni na spletno stran ali storitev tretjih oseb, politika varstva osebnih podatkov Sofos ne velja.

Sprememba politike varstva osebnih podatkov
Sofos si pridržuje pravico do spreminjanja politike varstva osebnih podatkov v brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj ko so objavljene. Priporočamo, da si ob obisku spletnega mesta Sofos pozorno prebere politiko varstva osebnih podatkov.