Sofos
Storitve / Webinarji / Vzdrževanje osebne energije in vitalnosti – 1. del o telesni energiji

Vzdrževanje osebne energije in vitalnosti – 1. del o telesni energiji

Telesna energija - netenje ognja

Vzdrževanje osebne energije in vitalnosti je bistvenega pomena za zadovoljno in kakovosto življenje. Lahko imate še tako  mamljive cilje,  še tako spodbudno okolje,  še tako privlačno delo… brez  prave  kondicije ni moč ustvariti ničesar.   Če kdaj je sedaj čas, da ostanemo v dobri kondiciji ali jo celo okrepimo, da bomo dobro pripravljeni, ko se bo tekma znova začela.  Ali kot je dejal W. Churchil: “Never let crisis go to the waste”.

Nevroznanost je dognala,  da osebno energijo in vitalnost črpamo iz  štirih med seboj povezanih virov.  Za ohranjanje dobre kondicije tako ne zadošča več le fizični trening,  še bolj potreben je umski, čustveni in psihični trening. Moč osebne energije se namreč manifestira v nivoju mobilizacije fizične, umske, čustvene in psihične kondicije. 

Izziv, ki ga naslavljamo v pričujočem webinarju je prikazati kako ohranjati telesno energijo, (zlasti v manj spodbudnem okolju korona časov) ter ohranjati polno vitalnost ter anagažiranost. Vzdrževanje telesne energije ni  povezan le redno vadbo, temveč tudi s strateškim prehranjevanjem, strateškim spanjem, strateškim počitkom ter strateškim dihanjem.

Posnetek webinarja si lahko ogledate TUKAJ!